14/03/2014

DreamWorks onthult drie nieuwe animatieseries

Turbo: FASTVorig jaar maakten DreamWorks Animation en onlinetelevisieaanbieder Netflix een imposante deal voor ruim 300 uur aan nieuw tv-materiaal.

De eerste serie die daaruit voortkwam was Turbo: FAST, waarvan in december 2013 de eerste afleveringen verschenen.

De studio heeft nu de volgende drie nieuwe series aangekondigd. Naast nieuwe afleveringen van Turbo: FAST wordt er gewerkt aan:

  • Puss in BootsKing Julien, een animatieserie die gebaseerd is op de belevenissen van de komische, egocentrische aap uit de Magadascar-films (en een graag geziene gast in de spin-off The Penguis of Madagascar-serie)
  • Puss in Boots, een animatieserie over de legendarische, heldhaftige kater uit de Shrek-films die eerder ook zijn eigen avontuur in de bioscoop kreeg
  • Veggie Tales in the House, een animatieserie gebaseerd op de brave kinderverhaaltjes (met een christelijke insteek) over pratende groenten, zoals Bob de tomaat en Larry de komkommer.

De verse episodes van Turbo: FAST zijn vanaf 4 april 2014 beschikbaar. Het is nog niet duidelijk hoe de series er zullen uitzien. De studio durft in elk geval te vernieuwen, want in tegenstelling tot de Turbo-bioscoopfilm die met computeranimatie in 3D werd geanimeerd, is de serie met de hand getekend (zie onderstaande video).

Een precieze datum voor de drie nieuwe series is er nog niet, maar verwacht wordt dat ze eind 2014 via Netflix worden aangeboden.

Teaser voor serie Turbo: FAST

(Via DreamWorks)

Geplaatst door onder Series