24/03/2014

Grid aan boord van Ooops! Noah is Gone…

Op Cartoon Movie werd deze maand een van de nieuwe animatiefilms voorgesteld waar de Belgische studio Grid Animation aan meewerkt. Ooops! Noah is Gone… is een avontuurlijke komedie die op een originele manier inhaakt op het bekende Bijbelverhaal over de ark en de zondvloed.

Poster Ooops! Noah is Gone...Ooops! Noah is Gone… is een internationale samenwerking van Ulysses Filmproduktion (Duitsland), Fabrique d’Images (Luxemburg), Moetion Films (Ierland) en Skyline Entertainment (België). Toby Genkel en Sean McCormack zijn de regisseurs van de familiefilm, die met computeranimatie wordt gemaakt en in stereoscopisch 3D verschijnt.

Wanneer de zondvloed eraan komt, vluchten alle dieren naar de ark van Noach. Dave en zijn zoon Finny mogen aanvankelijk niet mee, maar met de hulp van Hazel en haar dochter Leah slagen ze er toch in om aan boord te glippen. Het gevaar lijkt geweken, tot de kinderen uit de boot vallen. Plotseling moeten Finny en Leah alleen zien te overleven op een eiland. Ze proberen de top van de berg te bereiken, weg van hongerige roofdieren en het stijgende water. Ondertussen moeten hun ouders, die erg van elkaar verschillen, de poten ineenslaan om de ark te laten terugkeren en zo hun kinderen te redden.

Artwork Ooops! Noah is Gone...De meeste animatiefilms bevatten steeds dezelfde dieren, maar in Ooops! Noah is Gone… lieten de makers hun fantasie de vrije loop. Dave en Finny zijn ‘Nestrians’, een schijnbaar nutteloos ras, en Hazel en Leah zijn twee ‘Grymps’, pittige vleeseters. Daarnaast zullen er nog meer bijzondere wezens opduiken (zie artwork).

Onderaan in dit bericht vind je een eerste fragment uit de animatiefilm. In die clip is te zien hoe Dave en Hazel een manier proberen te vinden om te ontsnappen en de ark te laten omkeren. Opvallend is dat hun ideeën als verschillende computerspelletjes worden uitgebeeld. Verwacht wordt dat de computerprent eind dit jaar helemaal afgewerkt is.

Clip uit Ooops! Noah is Gone…

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers