15/03/2014

Big Bang Box werkt aan Magic Veil

Het enige dier waar Dean niet de kriebels van krijgt is zijn computermuis. Zijn teleurstelling is dan ook groot wanneer hij op zomerkamp moet. Tot overmaat van ramp krijgt hij daar een opleiding als dierenarts. Geen gewone dierenarts, maar een animagika voor magische wezens.

Magic VeilEen animagika is iemand die door de magische sluier ziet die bijzondere dieren afschermt van de buitenwereld. Zo blijkt een schattig aapje in werkelijkheid een grote, knorrige yeti.

Als animagika staat de jonge tiener opeens voor een grote uitdaging: Hoe genees je een hydra met migraine in zijn acht slangenkoppen? Een cerberus (hellehond) met vlooien? Een zeemeermin met waterangst? Een onsterfelijke phoenix met hypochondrie die denkt hij aan allerlei dodelijke ziektes lijdt? Met de hulp van boekenwurm Sam en de pittige meid Cath gaat Dean op zoek naar de mysterieuze rode ziekte die een heleboel dieren treft.

Zo klonk de beschrijving van Magic Veil, een nieuw project dat op Cartoon Movie werd gepresenteerd. Een regisseur voor de komische familiefilm is er nog niet, maar het verhaal wordt alvast uitgewerkt door Javier Martínez, creative director bij de Spaanse studio Big Bang Box.

Magic VeilDe studio maakt zowel animaties als games/apps. Het plan is dan ook om bijbehorende spelletjes en een interactieve versie van de film te maken. Zelfs speelgoed dat in real time met de film reageert, behoort naar verluidt tot de mogelijkheden. De bedoeling is om alles met computeranimatie te maken en uiteindelijk in stereoscopisch 3D uit te brengen.

Magic Veil werd voorgesteld als een samenwerking van Big Bang Box en het Canadese CarpeDiem Film & TV (The Legend of Sarila), maar de film bevindt zich in het beginstadium en de makers zijn nog op zoek naar coproducenten, investeerders en distributeurs. Het budget ligt rond de tien miljoen euro. De release staat gepland in de herfst van 2017.

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films