04/02/2014

Vervolg op The LEGO Movie in de maak

Warner Brothers lijkt veel vertrouwen te hebben in The LEGO Movie. Het verhaal volgt Emmet, een doodgewoon legofiguurtje dat per ongeluk wordt aangezien als de redder van de wereld. Hij belandt in een dol avontuur om een gemene tiran te stoppen die het hele universum aan elkaar wil lijmen.

The LEGO MovieHoewel de film pas later deze maand in de bioscoop verschijnt (vanaf 12 februari 2014 in Nederland en vanaf 26 februari in België), wordt er in Amerika achter de schermen al gewerkt aan een vervolg.

De studio heeft Jared Stern gevraagd om het verhaal van de sequel te schrijven. Eerder pende hij het script voor de deels geanimeerde prent Mr. Popper’s Penguins en droeg hij bij aan de animatiefilms Wreck-It Ralph, Bolt en The Princess and the Frog.

Stern maakt deel uit van Warner Brothers’ geanimeerde denktank en wordt bijgestaan door schrijfster Michelle Morgan (Girl Most Likely).

Update 12 maart: De vervolgfilm zal geregisseerd worden door Chris McKay, de animatie-coregisseur van The LEGO Movie. De regisseurs Phil Lord en Chris Miller blijven als producenten aan de sequel verbonden (net zoals ze bij Cloudy with a Chance of Meatballs 2 deden).

The LEGO Movie 2 staat in Amerika gepland voor 26 mei 2017.

(Via TheWrap en Deadline)

Geplaatst door onder Films