06/02/2014

Trailer voor Pim & Pom – Het Grote Avontuur

Pim & Pom maken zich eindelijk klaar om het witte doek te veroveren. De twee katten zijn bekend uit de verhalen van de Nederlandse schrijfster Mies Bouhuys en illustrator Fiep Westendorp. Pim & Pom – Het Grote Avontuur is een muzikale tekenfilm.

Pim & Pom - Het Grote AvontuurDe twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten ze samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer. De prent is geregisseerd door Gioia Smid en heeft Marieke van Middelkoop als art director en supervising animator.

Het resultaat verschijnt vanaf 9 april 2014 in de Nederlandse zalen. In België gaat de kattenfilm een maand eerder in première, zowel tijdens het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014) als op het Jeugdfilmfestival in Antwerpen en Brugge (1 – 9 maart 2014).

Trailer voor Pim & Pom – Het Grote Avontuur

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers