24/02/2014

Leuke animatievideo voor Bigfoot

Artwork voor Bigfoot van Studio PlumeauBigfoot is de titel van de nieuwe single van het Nederlandse dj-duo W&W, het alter ego van Willem van Hanegem en Ward van der Harst. In de geanimeerde videoclip voor de single is een man het legendarische monster op het spoor.

De clip is eveneens van Nederlandse bodem, want in opdracht van platenlabel Armada Music klopte filmstudio Soulvizion aan bij Studio Plumeau. Die jonge animatiestudio uit Utrecht werd opgericht door Thijs Viegers, Guido Puijk en Ben Vinkenburg. Zij studeerden af aan de HKU en werkten ondertussen mee aan bekende producties van eigen bodem, zoals de Nederlandse tekenfilms Trippel Trappel, Pim & Pom en de populaire Mac ‘n’ Cheese-filmpjes.

Afbeelding uit Bigfoot van Studio Plumeau“Bij Soulvizion maken ze alleen live action, dus gingen ze op zoek naar een partner voor dit project. Ik denk dat ze onze showreel hebben ontdekt na wat googelen. Tijdens ons eerste gesprek bedachten we, na het horen van een tijdelijke versie van het nummer, eigenlijk meteen een grove versie van het concept. Soulvizion was erg enthousiast en we spraken af dat zij het contact met Armada zouden doen als producent en dat wij de clip zouden maken”, vertelt animator Thijs Viegers.

Met een gedetailleerde animatic (een bewegende versie van het storyboard) maakten de animators indruk op de opdrachtgever, waardoor ze veel vertrouwen en vrijheid kregen om de clip te maken. Alles werd nauwkeurig gepland en in iets meer dan een maand van idee tot eindresultaat uitgevoerd. Daarvoor werden alle taken verdeeld volgens de specialiteiten van de drie filmmakers:

Artwork voor Bigfoot van Studio Plumeau“Omdat we vastzaten aan de releasedatum van het nummer, hadden we een duidelijke deadline. Die leek eerst onhaalbaar, maar door alles goed op te zetten – en omdat we onze eigen gang mochten gaan – hebben we het project binnen de tijd kunnen afronden. Tijdens de preproductie hebben Ben en ik het storyboard gemaakt. Guido heeft het in beweging gezet en zorgde er ook voor dat alle technische aspecten voor de productie klaar werden gezet. Naast de storyboards heeft Ben ook de designs gemaakt. Tijdens de productie heeft hij alle achtergronden gedaan en ik alle animaties. Guido heeft al het inkleurwerk gedaan en ging – als er even een gaatje was – alvast aan de slag met de compositing, die hij uiteindelijk samen met Ben heeft afgerond.”

De gloednieuwe clip staat vanaf vandaag online en belooft een succes te worden. Alleen de korte teaser voor Bigfoot werd in een maand tijd al bijna 600.000 keer bekeken. Meer over Studio Plumeau vind je op deze website of op hun eigen Facebookpagina. Als extraatje vind je in dit bericht enkele stukjes artwork die we van de studio mogen delen.

Videoclip voor Bigfoot

Geplaatst door onder Eigen bodem, Nederland, Videoclips