27/01/2014

Nieuwe glimp van Song of the Sea

The Secret of KellsBij de Ierse animatiestudio Cartoon Saloon wordt al enkele jaren gewerkt aan Song of the Sea, de tweede tekenfilm van regisseur Tomm Moore (Oscarnominatie The Secret of Kells). De prent bevat opnieuw typisch Ierse ingrediënten. Centraal staan de ‘selkies’, mythische zeehonden die hun vacht kunnen afwerpen en zo als mensen op het land kunnen leven (zie pilot).

Het verhaal draait om de tienjarige Ben en zijn kleine zusje Saoirse. Wanneer ze hun grootmoeder in de stad verlaten om terug te keren naar hun huis aan de zee, belanden ze samen op een fantastische reis door een langzaamaan verdwijnende wereld uit oude Ierse legenden en magie. Een wereld waarin Saoirse haar stem moet vinden om de ‘Song of the Sea’ te zingen en alle magische figuren te redden.

Song of the SeaDe nieuwe tekenfilm is een Europese coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Mélusine Productions (Luxemburg), Nørlum (Denemarken), The Big Farm (België) en Superprod (Frankrijk). In België werkt de studio Digital Graphics mee (texturing, cg fx, compositing).

In de studio’s nieuwste showreel (een promotiefilmpje met recent werk, zeg maar) zijn enkele verse fragmenten opgedoken uit Song of the Sea, naast stukjes uit geanimeerde tv-series en (korte) films.

Cartoon Saloon Showreel 2014 (Song of the Sea van 00.40 – 01.00)

Geplaatst door onder Films, Trailers