04/01/2014

Zombillenium-karakters in videoclip Nameless World

Strip Zombillenium - GretchenVoor Nameless World, het nieuwe liedje van de Franse band Skip the Use, werd een geanimeerde muziekvideo gemaakt. De regisseur is de bekende, Franse illustrator, animator, striptekenaar en regisseur Arthur de Pins (maker van de korte films La Révolution des Crabes, L’eau de Rose).

Opvallend is dat de clip zich afspeelt in het universum van zijn komische stripreeks Zombillenium. De fantasievolle verhalen volgen de avontuurlijke belevenissen van vampiers, weerwolven, spoken en andere griezelige wezens die (tegen hun zin) in het gelijknamige pretpark werken.

Gretchen in videoclip Nameless World van Skip the UseDe muziekvideo bevat populaire karakters uit de monsterverhalen – zoals Aton de mummie en Gretchen de heks – en meerdere verwijzingen naar de strips: zowel de onderstaande videoclip als het eerste stripalbum beginnen met een mummie die eenzaam langs de kant van de weg staat te liften.

De korte film (3D-animatie met een 2D-uiterlijk) werd gemaakt bij de Belgische animatiestudio DreamWall en dient tegelijk als voorproefje van de avondvullende stripverfilming, waar De Pins ook als regisseur aan verbonden is. Die bioscoopfilm is nog niet in productie, maar wel al enkele jaren in ontwikkeling bij Maybe Movies en 2 Minutes, in samenwerking met uitgeverij Dupuis (Belvision). De look van de animatiefilm zou dicht aanleunen bij die van de onderstaande clip.

Videoclip Skip the Use – Nameless World

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Videoclips