31/01/2014

Cheatin’ van Bill Plympton opent het HAFF

HAFF 2014Het Holland Animation Film Festival (HAFF) heeft de openingsfilm bekendgemaakt. De eer is weggelegd voor Cheatin’, de recentste prent van Bill Plympton. De Amerikaanse animator en regisseur, bekend van films zoals Idiots & Angels, Guard Dog, The Cow Who Wanted to Be a Hamburger en Your Face, zal ook aanwezig zijn op het festival.

De avondvullende film draait om Jake en Ella. Wanneer de twee elkaar ontmoeten in de botsautootjes, slaat de vonk meteen over. Ze worden het dolverliefdste koppel uit de geschiedenis van de romantiek, tot een andere vrouw een wig tussen hen drijft. Jaloersheid en twijfel maken zich over de twee meester.

Cheatin'Het HAFF omschrijft Cheatin’ als volgt: “Ode aan de liefde roept klassieke cinema in gedachten met supervrouwelijke vrouwen en mannelijke mannen. Maar dan wel volgens Bill Plympton, veelgelauwerde en strikt onafhankelijke filmmaker uit New York en ongekroonde koning van de groteske humor. In Plymptons herkenbare tekenstijl, zonder dialoog.”

De 17e editie van het Nederlandse animatiefestival vindt plaats in Utrecht van 19 tot en met 23 maart 2014. De poster (rechts afgebeeld) werd ontworpen door de Duitse illustrator Henning Wagenbret. Meer informatie over het HAFF vind je op deze website.

Trailer voor Cheatin’

Geplaatst door onder Festivals, Films