24/12/2013

Trailer Belgische animatiefilm The House of Magic

De Belgische studio nWave Pictures (Sammy’s Adventures: The Secret Passage) pakt deze week uit met The House of Magic. De nieuwe computeranimatiefilm verschijnt in stereoscopisch 3D en is geregisseerd door Ben Stassen, die deze keer werd bijgestaan door Jérémie Degruson (art director eerste Sammy-film).

The House of MagicHet verhaal volgt Thunder, een jonge kat die op zoek is naar een schuilplaats. Hij komt terecht in het huis van een oude goochelaar, waar allerlei bijzondere speelgoedfiguren, uitvindingen en dieren wonen. De meeste bewoners ontvangen Thunder met open armen, maar Jack Rabbit en Maggie Mouse zijn de kat liever kwijt dan rijk. De problemen beginnen pas echt wanneer de oude man in het ziekenhuis belandt en zijn hebberige neef het gebouw wil verkopen. Thunder is echter vastbesloten om zijn nieuwe plekje te verdienen én te verdedigen. Gelukkig krijgt hij hulp van de vele, maffe vrienden van de goochelaar die in het magische huis wonen.

Na de eerste teaser is ondertussen ook een uitgebreidere trailer verschenen (zie video onderaan). StudioCanal heeft de distributierechten naar verluidt al verkocht aan meer dan veertig landen, waaronder China, Frankrijk, Australië, Rusland, Zuid-Korea, Polen, Duitsland, Turkije en Zuid-Afrika. Voor pretparken zou later ook een aangepaste versie van de film volgen: The House of Magic: The 4D Experience.

De Vlaamse versie van de film, getiteld Flits en het Magische Huis, wordt op 25 december 2013 in de bioscopen verwacht. In Nederland verschijnt de 3D-animatiefilm op 5 februari 2014 in de zalen.

Engelse trailer voor The House of Magic

Vlaamse trailer voor Flits en het Magische Huis

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers