09/12/2013

Trailer voor DreamWorks’ animatieserie Turbo: FAST

Turbo: FASTDe eerste originele kinderserie van de Amerikaanse onlinetelevisieaanbieder Netflix wordt een spin-off van DreamWorks Animations recente film Turbo. De reeks is het begin van een grote samenwerking tussen beide bedrijven (de deal belooft meer dan 300 uur aan nieuw tv-materiaal).

De animatieserie heet Turbo: FAST (een afkorting van Fast Action Stunt Team) en gaat voort waar de film ophield. De verhalen draaien om de avonturen van de heldhaftige slak Turbo en de andere leden van het stuntteam (Whiplash, Burn, Smoove Move, White Shadow, Skidmark en Chet). Op hun reis rond de wereld leren ze allerlei spectaculaire stunts en gaan ze de uitdaging aan met elke slechterik die ze ontmoeten.

Turbo: FASTOpvallend is dat de serie niet zoals de film met computeranimatie is gemaakt. De Amerikaanse studio Titmouse (Motorcity, Tron: Uprising, The Venture Bros) zorgt voor de 2D-animatie (Flash), al zou een aanzienlijk deel wel in Zuid-Korea gecreëerd worden. Samen met David Soren, de regisseur van de Turbo-film, werd ernaar gestreefd om de karakters zo goed mogelijk om te zetten van 3D naar 2D. In een interview vertelde hij dat Titmouse ter inspiratie alle handgetekende ontwerpen kreeg die gemaakt werden tijdens de productie van de bioscoopfilm.

De tekenfilmserie is beschikbaar via Netflix vanaf 24 december 2013. Dan verschijnen in één keer de eerste vijf afleveringen, de overige volgen in 2014.

Trailer animatieserie Turbo FAST (Nederlandse ondertitels aan te vinken)

(Via Indiewire en Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Series, Trailers