13/12/2013

Teaser voor tekenfilm Pim & Pom

2014 wordt een goed jaar voor de Nederlandse animatiefilm. In oktober verschijnt Trippel Trappel (over dieren die ook Sinterklaas willen vieren), maar eerst komt er een avondvullende film over Pim & Pom.

Pim & PomHet kattige duo is naast de animatieserie op Nickelodeon vooral bekend uit de verhalen van de Nederlandse schrijfster Mies Bouhuys en illustrator Fiep Westendorp. Hun eerste bioscoopfilm Pim & Pom – Het Grote Avontuur wordt een muzikale prent.

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten ze samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

De film wordt geregisseerd door Gioia Smid en heeft Marieke van Middelkoop als art director en supervising animator. Het resultaat wordt uitgebracht door distributeur A-Film Benelux en verschijnt vanaf 9 april 2014 in de Nederlandse en Belgische zalen.

Teaser voor Pim & Pom – Het Grote Avontuur

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers