27/12/2013

Eerste blik op animatieserie The Kingdom

Artwork The Kingdom (Le Royaume)In september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is gebaseerd op Le Royaume (The Kingdom). Van de stripreeks, geschreven en getekend door de Belg Benoît Feroumont, verschenen sinds 2013 vijf albums. Behalve strips maakte Feroumont ook enkele korte animatiefilms (Bzz, Dji Vou Veu Volti) en werkte hij mee aan de Oscargenomineerde tekenfilms The Secret of Kells (animation supervisor) en Les Triplettes de Belleville (lead animator). Momenteel gaat zijn aandacht naar de nieuwe Asterix-computerprent (The Land of the Gods).

The Kingdom speelt zich af in een tijdloos koninkrijk waar geen oorlogen of plagen heersen. De karakters uit de strips komen aan bod, maar ze werden allemaal wat jonger gemaakt (aangepast aan de doelgroep die bestaat uit 6- tot 10-jarigen). Daarnaast duiken ook nieuwe figuren op. De verhalen draaien om vriendschap en avonturen in de sprookjesachtige omgeving.

Le RoyaumeHet hoofdpersonage is Anne, een dertienjarige meid die als hulp in het paleis werkt. Ze is bevriend met de prins, schiet goed op met de koning en is geliefd bij het volk. Ze komt op tegen onrecht, staat steeds klaar om te helpen, laat niet met zich sollen en is slimmer dan de meeste dorpelingen. Als kind is ze gered; waar Anne precies vandaan komt, is iets wat in de animatieserie wordt onthuld.

Andere personages zijn Adéle, Nathalie en Cécile, respectievelijk de vrouw, de dochter en het nichtje van de koning. Verder zijn er nog de geleerde John uit een naburig koninkrijk, de molenaarszoon André met een gouden hart, de kinderen Serge en Suzanne, en een tiran met snode plannen. De magische vogels in het koninkrijk kunnen praten, worden niet ouder en kijken neer op de mensen. Ze roddelen voortdurend en onthullen soms gênante geheimen.

Artwork The Kingdom (Le Royaume)In de onderstaande teaser is te zien hoe verlekkerd de vogels zijn op de kookkunsten van Anne, die het erg druk heeft in het paleis om aan ieders wensen te voldoen.

De bedoeling is om een tekenfilmserie te maken van 52 afleveringen van 13 minuten, geregisseerd door Feroumont. The Kingdom is een internationale coproductie van uitgeverij Dupuis, Belvision en Mélusine Productions (Luxemburg). De animatie in de onderstaande video werd verzorgd door de studio’s DreamWall (België) en 2 Minutes (Frankrijk). Als het nodige budget tijdig wordt gevonden, kan de productie in 2014 van start gaan. Belangstelling is er zeker, want het project eindigde op nummer zes van de meest bezochte projecten op Cartoon Forum.

Teaser voor animatieserie The Kingdom

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Series, Trailers