15/12/2013

Eerste blik op animatieserie Suske en Wiske

Junior Suske en WiskeIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is een geanimeerde verfilming van Junior Suske en Wiske (vroeger Klein Suske en Wiske). Dat is een spin-off van de bekende strips van Willy Vandersteen waarin de jonge versies van de twee titelpersonages centraal staan. Steve Middleton is de schrijver van de serie en de regie is in handen van Tanguy de Kermel.

Junior Suske en Wiske (Little Luke & Lucy)De bedoeling is om 52 afleveringen van 7 minuten te maken. Handig genoeg bestaan de stripalbums uit een bundeling van vijf à zeven miniverhalen. Die zullen aan de basis van de serie liggen, maar daarnaast worden ook nieuwe ideeën bedacht.

Dat er internationale ambitie is, bewijst de Engelstalige teaser voor Little Luke & Lucy (zie onderstaande video).

Junior Suske en WiskeIn de serie zijn Suske en Wiske allebei zes jaar oud en het ontbreekt de twee niet aan fantasie. Een verlaten sloep op het strand wordt in hun handen (of in hun hoofd, liever) meteen een grote boot waarmee ze als heuse piraten de golven trotseren. In de spannende video die we te zien kregen, gaan Suske en Wiske op zoek naar zeemeerminnen. Helaas blijkt de mysterieuze staart in de verte eigenlijk de arm van een gevaarlijke reuzeninktvis te zijn.

Naast de hoofdpersonages duiken ook andere figuren op. Omdat Tante Sidonia blijkbaar erg vaak op vakantie is, zorgt de inwonende Katie voor de kinderen (de blonde, achttienjarige schoonheid houdt van jongens en is de tante van Wiske). Tom (een knappe surfer) helpt haar soms een handje. Uiteraard ontbreekt ook de pop Schanulleke niet, net als hondje Tobias. Net als bij de doelgroep (7 – 12 jaar) spelen een groot deel van de avonturen zich af in de verbeeldingswereld van de kinderen, al kunnen hun spelletjes wel een impact hebben op de echte leefwereld.

Junior Suske en Wiske (Little Luke & Lucy)De Junior Suske en Wiske-serie wordt volledig met computeranimatie gemaakt, net als de Texas Rakkers-bioscoopfilm uit 2009. Gelukkig zagen de eerste – naar verluidt nog niet definitieve – beelden er veel beter uit dan die avondvullende tegenvaller. De plaatjes in dit bericht geven alvast een voorbeeld van de transformatie van de 2D-strip naar 3D-animatie.

Het resultaat moet een samenwerking worden tussen België en Luxemburg. Hiervoor slaan de Belgische animatiestudio Grid Animation, Santeboetiek (het productiehuis van WPG Uitgeverij) en de Luxemburgse studio Fabrique d’Images de handen in elkaar. Momenteel wordt er gezocht naar coproducenten en zenders. Wat de Belgische omroepen betreft, zijn de makers in gesprek met VRT (Ketnet) en VTM. Afhankelijk van de snelheid waarmee het budget bijeen wordt gesprokkeld, wordt er in 2014-2015 aan de serie geanimeerd. Als alles volgens plan verloopt, hopen de makers om eind 2015 met de eerste afleveringen te kunnen uitpakken.

Teaser voor animatieserie Little Luke & Lucy

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Series, Trailers