04/11/2013

Mooie videoclip voor I’m Right Here

Van Mr. Probz had ik nog nooit gehoord, maar een kijkje op zijn pagina leert dat het om het alter ego gaat van de Nederlandse hiphopmuzikant en songwriter Dennis Princewell Stehr. Er staat ook dat hij een paar jaar geleden eens werd neergeschoten in Amsterdam, dus dan weet je meteen dat je met een échte hiphopper te maken hebt.

I'm Right Here - Animatie door ColorbleedBelangrijker is echter de mooie videoclip voor zijn nieuwe song I’m Right Here, die werd gemaakt door de Nederlandse animatiestudio Colorbleed. Je kent hen als de makers van de korte Mac ‘n’ Cheese-filmpjes, maar in hun nieuwste creatie moet de hectische humor wijken voor een donker verhaal over een man en zijn vriendin die in het ziekenhuis belandden na een auto-ongeluk. Gaandeweg onthult de videoclip meer over hun gebroken relatie.

Om de clip in acht weken klaar te krijgen, kreeg Colorbleed (Tom Hankins, Gijs van Kooten en Roy Nieterau) versterking van concept artist Joeri Lefévre en animators Nico Klaassen, Tashina van Zwam, Edwin Schaap, Esther Zuidgeest, Sander Bultman, Rutgher Jousma en Anna Kriegl.

I'm Right Here - Animatie door ColorbleedDe onderstaande video is het geslaagde resultaat van de bovenstaande groep mensen die, in samenwerking met Mr. Probz, de liedjestekst naar beelden hebben vertaald. Speciaal daarvoor werd door de studio een nieuwe, visuele stijl ontwikkeld.

“Wij waren vanaf het begin betrokken bij het proces en dus ook bij het ontwikkelen van het scenario”, vertelt Roy Nieterau. “Joeri heeft geholpen met het neerzetten van de basis van de visuele stijl. Dat hielp enorm met het uitzoeken hoe het er uiteindelijk moest uitzien. Zo heeft Joeri heel veel opgepikt wat op tekenen aankwam (storyboards, color keys, character designs). Om die ontwerpen naar 3D te vertalen, hebben we een techniek bedacht om zijn tekenstijl te kunnen benaderen vanuit de rendering. Uiteindelijk is het beeld allemaal geheel gerenderd vanuit 3D. De verre achtergronden zijn 2D matte paintings (bijvoorbeeld de brug op de achtergrond), maar zelfs die paintings zijn vaak nog door de 3D render heen gegaan met dezelfde techniek.”

Videoclip Mr. Probz – I’m Right Here

Geplaatst door onder Eigen bodem, Nederland, Videoclips