28/11/2013

Eerste blik op Super Mega Hyper Pets

Super Mega Hyper PetsIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de voorgestelde projecten is Super Mega Hyper Pets. Op papier is dat een coproductie van het Franse Studio 100 Animation en het Australische Flying Bark Productions (dat eveneens deel uitmaakt van de grote Studio 100-groep), maar in werkelijkheid heeft de serie Belgische roots. Het concept werd immers bedacht door Jan Van Rijsselberge. Als creative producer zal hij zich ontfermen over de uitwerking op artistiek vlak (toezicht over de stijl, de storyboards en de verhalen).

Super Mega Hyper PetsVeel huidige series voor jonge kinderen bevatten alleen maar brave levenslessen. Pas wanneer ze ouder worden, krijgen ze actievollere verhalen te zien. Super Mega Hyper Pets wil daar verandering in brengen en slaat een brug tussen de twee werelden: spektakel, maar zonder geweld. De serie is bedoeld voor 4- tot 6-jarigen en het superheldenelement is volop aanwezig.

Het verhaal draait om Timmy, een gewone jongen met drie buitengewone huisdieren. Op het eerste gezicht zien ze er normaal uit, maar eigenlijk zijn het buitenaardse wezens die over geavanceerde technologie beschikken en per ongeluk bij Timmy belandden. De hond Super Zee, de kat Megakat Thunderpaw en het konijn Hyper Harrier beschikken over robotpakken en veranderen in ware superhelden als dat nodig is.

Super Mega Hyper PetsZoals de bekende traditie dat wil, hebben de drie dieren unieke karakters, specialiteiten en voertuigen. In gevaarlijke situaties kunnen ze samenwerken door hun voertuigen aan elkaar te koppelen en zo een gigantische robot te vormen. Geen enkel probleem is te groot of te klein voor de helden. Een rijdende trein die gaat ontsporen of een leuke schoolpicknick die in het water dreigt te vallen? Timmy en de Super Mega Hyper Pets lossen het op.

Als de financiering rondkomt, is het plan om 52 afleveringen van 13 minuten te maken. De serie zou door de beide studio’s in Parijs en Sydney met computeranimatie worden gemaakt. De productie is voorzien voor 2014-2015. Onderaan in dit bericht vind je het eerste voorsmaakje van de animatieserie.

Teaser voor Super Mega Hyper Pets

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Series, Trailers