31/10/2013

Trailer voor animatiefilm The LEGO Movie

Regisseurs Chris Miller en Phil Lord (Cloudy with a Chance of Meatballs) werken met coregisseur Chris McKay (Robot Chicken) voor Warner Brothers en LEGO aan een nieuwe animatiefilm die zich in het bekende speelgoeduniversum afspeelt. De 3D-animatie wordt gemaakt bij de Australische studio Animal Logic (Happy Feet, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole).

The LEGO MovieDe film speelt zich af in Bricksburg en volgt Emmet, een doodgewoon legofiguurtje dat per ongeluk wordt aangezien als de redder van de wereld. Hij maakt kennis met allerlei bijzondere personages en belandt in een dol avontuur om een gemene tiran te stoppen die het hele universum aan elkaar wil lijmen.

Na enkele teasers kun je nu de eerste trailer bekijken die een goede blik werpt op het verhaal. De video bevestigt ook dat de makers met computeranimatie de ietwat houterige look van zelfgemaakte stop-motionfilmpjes wilden nabootsen en belangrijke regels respecteerden (figuurtjes kunnen hun armen niet buigen).

De stemmen worden ingesproken door Chris Pratt (Emmet), Elizabeth Banks (Wyldstyle), Morgan Freeman (Vitruvius), Will Ferrell (President Business), Liam Neeson (Bad Cop), Nick Offerman (piraat Metalbeard). Daarnaast zijn er ook rollen voor Will Arnett (Batman), Channing Tatum (Superman), Jonah Hill (Green Lantern), Cobie Smulders (Wonder Woman), Alison Brie (Uni-Kitty) en Charlie Day (Benny the Space Guy).

De animatiefilm wordt in februari 2014 in Nederland en België verwacht.

Eerste trailer voor The LEGO Movie (met intro door Batman)

Nederlandse trailer voor De LEGO Film

Geplaatst door onder Films, Trailers