27/10/2013

Rob Letterman regisseert Captain Underpants-film

In 2011 kocht DreamWorks Animation de filmrechten van Captain Underpants. Dat is een populaire reeks kinderboeken van schrijver/illustrator Dav Pilkey.

Captain UnderpantsSinds 1997 werden er al tien Underpants-boeken uitgegeven en gingen in Amerika meer dan vijftig miljoen exemplaren over de toonbank. Twee nieuwe delen staan gepland voor 2014 en 2015.

Deze week raakte bekend dat de studio een regisseur gevonden heeft in Rob Letterman (Shark Tale, Monsters vs Aliens).

Het script wordt gepend door Nicholas Stoller (The Muppets, The Muppets Most Wanted). De regisseur en schrijver werkten in 2010 samen aan de speelfilm Gulliver’s Travels, het liveactionregiedebuut van Letterman.

De verhalen draaien om George en Harold, twee beste vrienden die strips tekenen en vervolgens hun zelfverzonnen avonturen op de speelplaats verkopen. Hun creatie, Captain Underpants, komt tot leven wanneer het duo per ongeluk de gemene directeur hypnotiseert en de man opeens verandert in een vriendelijke superheld in een onderbroek.

Een releasedatum voor de film is er nog niet.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films