18/10/2013

Nieuwe animatiefilm Cars 3 op komst?

CarsVolgens Michael Wallis, auteur van Route 66: The Mother Road, wordt er gewerkt aan Cars 3. Als historicus en kenner van de beroemde autoweg gaf Wallis advies aan animatiestudio Pixar en kreeg hij een bijrolletje als Sheriff in de Cars-bioscoopfilms en de Cars Toons-serie. Samen met zijn vrouw Suzanne schreef hij ook The Art of Cars.

In een interview met de Amerikaanse radiozender WGBZ vertelde Wallis dat er aan Cars 3 wordt gewerkt. Het verhaal zou de personages opnieuw naar Radiator Springs bij Route 66 brengen én Route 99, een belangrijke historische weg langst de westkust die dwars door Californië gaat.

Sheriff uit CarsHet zou geen verrassing zijn mocht Cars 3 verschijnen. De twee eerste films brachten alleen in de bioscoop al meer dan 746 miljoen euro op en alle afgeleide producten brengen miljarden op. Uit commercieel standpunt zou een derde film dus een heel logische beslissing zijn (net als Toy Story 4).

Pixar zelf houdt ondertussen de lippen stijf op elkaar. De tijd zal uitwijzen of Wallis het bij het rechte eind heeft, maar we zijn geneigd hem te geloven. Dat er aan gewerkt wordt, betekent echter niet dat de film ook verschijnt. Áls Cars 3 er komt is dat vast niet voor 2017, want de studio heeft al een behoorlijk volle pijplijn.

Interview met Wallis (vanaf 21:20 over Pixar, 22:30 over Cars 3)

(Via Route66News en /Film)

Geplaatst door onder Films