22/10/2013

Korte animatiefilm: Mac ‘n’ Cheese Supermarket

Mac 'n' Cheese: Supermarket (parodie op poster voor World War Z)Elk jaar werken het Nederlands Filmfonds en bioscoopketen Pathé samen om vier korte animatiefilms te financieren. Die Ultrakort-films worden dan als voorfilm gekoppeld aan de release van een grote Hollywoodfilm.

Zo werden de bezoekers van de zombiefilm World War Z (waar de poster rechts een leuke parodie op is) afgelopen zomer getrakteerd op Mac ‘n’ Cheese: Supermarket.

De korte film brengt een nieuw avontuur voor het komische duo uit de afstudeerfilm van enkele HKU-studenten. Dat filmpje verscheen in 2011 en werd een ware internethit die ondertussen al meer dan twee miljoen keer werd bekeken.

Mac 'n' Cheese: SupermarketIn dit tweede deel proberen de twee vrienden wat bij te verdienen om op vakantie te gaan. Ze krijgen een baantje bij de lokale supermarkt, maar hun eerste werkdag verloopt uiteraard niet zonder problemen… Het waanzinnige resultaat kun je onderaan in dit bericht bekijken.

Mac ‘n’ Cheese: Supermarket werd gemaakt bij de Nederlandse animatiestudio Colorbleed en is een productie van il Luster. Tom Hankins, Gijs van Kooten, Roy Nieterau en Guido Puijk, de makers van de originele studentenfilm, werden dit keer bijgestaan door Sander Bultman, Anna Kriegl en Rutgher Jousma.

Korte animatiefilm Mac ‘n’ Cheese: Supermarket

Mac ‘n’ Cheese: Supermarket – (shot breakdown 01: admiringTV)

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland