16/09/2013

Eerste teaser voor The House of Magic

Na twee animatiefilms over schildpadden (Sammy’s Adventures: The Secret Passage en Escape from Paradise) en eentje over vliegen (Fly Me to the Moon), pakt de Belgische studio nWave Pictures dit jaar uit met een nieuw bioscoopavontuur over een kat.

The House of MagicThe House of Magic wordt met de computer geanimeerd en zal – net zoals de studio’s vorige producties – in stereoscopisch 3D verschijnen. De regie is in handen van Ben Stassen, die deze keer wordt bijgestaan door Jérémie Degruson (art director eerste Sammy-film).

Het verhaal volgt Thunder, een jonge kat die op zoek is naar een schuilplaats en in het huis van een oude goochelaar terechtkomt, waar allerlei bijzondere speelgoedfiguren, uitvindingen en dieren wonen. De meeste bewoners ontvangen Thunder met open armen, maar Jack Rabbit en Maggie Mouse zijn de kat liever kwijt dan rijk. De problemen beginnen pas echt wanneer de oude man in het ziekenhuis belandt en zijn hebberige neef het gebouw wil verkopen. Thunder is echter vastbesloten om zijn nieuwe plekje te verdienen én te verdedigen. Gelukkig krijgt hij hulp van de vele, maffe vrienden van de goochelaar die in het magische huis wonen.

Onderaan vind je de eerste teaser voor de computerprent, die volgens Variety een (vooral naar Europese normen) lijvig budget heeft van ruim 25 miljoen euro. De Vlaamse versie van de film, getiteld Het Magische Huis, wordt op 25 december 2013 in de bioscopen verwacht. In Nederland verschijnt de 3D-animatiefilm op 5 februari 2014 in de zalen.

Engelse teaser voor The House of Magic

(Met dank aan Anima voor de tip)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers