23/09/2013

Bioscoopfilm met de Minions verschijnt in 2015

De populaire, gele opdondertjes uit de Despicable Me-bioscoophits krijgen hun eigen spin-off. De avondvullende 3D-prent wordt geregisseerd door Pierre Coffin (Despicable Me-films) en Kyle Balda (The Lorax).

Minions uit Despicable Me 2De film speelt zich af in de jaren zestig, lang voor de grappige wezentjes Gru leerden kennen. Omdat de Minions niemand hebben om te dienen en daar depressief van worden, gaan drie van hen op zoek naar een meesterschurk. Ze belanden op een boevenconventie, waar ze strijden om het recht om de handlangers te worden van Scarlet Overkill. Ondanks haar stijlvolle, Audrey Hepburn-achtige uiterlijk, smeedt zij snode plannen om ‘s werelds eerste vrouwelijke superschurk te worden.

Sandra Bullock spreekt de stem in van Scarlett Overkill en Jon Hamm geeft klank aan Herb Overkill, een uitvinder en de echtgenoot van Scarlett. Hamm is erg bekend als Don Draper uit Mad Men, een populaire tv-serie die zich (toevallig?) ook in de jaren zestig afspeelt.

Minion uit Despicable MeOorspronkelijk zou de animatiefilm midden december 2014 in de bioscopen verschijnen, maar de release is met meer dan een half jaar uitgesteld. Dat werd afgelopen week bekendgemaakt door Universal Pictures, het moederbedrijf van animatiestudio Illumination Entertainment. De studio hoopt zo het succes te evenaren van Despicable Me 2. Die kaskraker verscheen begin juli 2013 in de Amerikaanse zalen en bracht ondertussen wereldwijd al meer dan 632 miljoen euro op. Gemaakt met een budget van amper 56 miljoen euro, werd het zo de meest winstgevende film in de honderdjarige geschiedenis van Universal.

In Amerika wordt het komische Minions-avontuur nu op 10 juli 2015 in de zalen verwacht (en ongetwijfeld wat later in Nederland en België).

(Via BOM en Deadline)

Geplaatst door onder Films