30/08/2013

The Good Dinosaur verliest regisseur Bob Peterson

Pixar-regisseur Bob PetersonDe productie van The Good Dinosaur verloopt niet helemaal vlekkeloos en Bob Peterson zou daarom niet langer de regisseur zijn, zo meldt Blue Sky Disney.

De eerstvolgende animatiefilm van Pixar wordt nochtans al op 30 mei 2014 in de Amerikaanse bioscopen verwacht – over amper negen maanden. Officieel liet de studio niets weten over de situatie, maar het verhaal van de film liep naar verluidt niet lekker. Ook producent John Walker (The Incredibles) zou vervangen zijn.

Toen The Good Dinosaur begin deze maand werd voorgesteld op de D23-beurs, waren Peterson en Walker de opvallendste afwezigen, wat het gerucht extra kracht bijzet. De presentatie werd gehouden door coregisseur Peter Sohn (Partly Cloudy) en producente Denise Ream (Cars 2, Up). Mogelijk wordt Sohn de nieuwe regisseur van de prent.

Artwork voor The Good DinosaurAls het gerucht klopt, dan werd Peterson – net zoals Brenda Chapman – van een film gehaald die nochtans gebaseerd is op zijn eigen idee. The Good Dinosaur laat zien wat er gebeurd zou zijn als er 65 miljoen jaar geleden geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen gewoon bleven leven. Centraal staat de vriendschap tussen de grote apatosaurus Arlo en de kleine mensenjongen Spot (klik hier voor meer details).

De 52-jarige Peterson werkte al ruim achttien jaar voor Pixar. Sinds 1995 werkte hij mee aan de allereerste computerprent Toy Story. Hij begon er als animator, werkte later als story artist aan A Bug’s Life en Toy Story 2, schreef mee aan het script van Finding Nemo en werd de coregisseur van Up. Daarnaast sprak hij verschillende bijrolletjes in, zoals de hond Dug (met wie hij op de foto bovenaan poseert).

Het lijkt bij Pixar steeds vaker voor te komen dat regisseurs tijdens de productie aan de kant worden geschoven. Hetzelfde gebeurde eerder ook met Jan Pinkava (Ratatouille), Brad Lewis (Cars 2) en Brenda Chapman (Brave).

Update: Het is officieel. In een interview met de LA Times bevestigt Pixar-baas Ed Catmull dat Peterson niet langer de regisseur van The Good Dinosaur is. Een vervanger is nog niet aangeduid, maar ondertussen wordt de leiding overgenomen door de studio’s Brain Trust. Dat team bestaat onder meer uit John Lasseter, Lee Unkrich, Pete Docter, Mark Andrews en de films coregisseur Peter Sohn.

“Alle regisseurs gaan erg op in hun films. Soms heb je een ander perspectief nodig om een idee uit te werken. Regisseurs zitten soms zo diep in hun ideeën vast dat iemand anders de film moet afwerken. Ik zou zelfs zeggen dat veel liveactionsfilms ook zouden verbeteren als ze hetzelfde proces volgen”, liet Ed Catmull optekenen.

Peterson zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar volgens Jim Morris (manager en executive vice president of production van Pixar) werkt hij nog steeds voor de animatiestudio. Peterson zou zelfs nog een ander project in ontwikkeling hebben bij Pixar. Producent John Walker is niet langer aan The Good Dinosaur verbonden. Hij werkt nu aan Brad Birds liveactionfilm Tomorrowland en wordt vervangen door Denise Ream.

Geplaatst door onder Films