10/08/2013

Artwork en details uit The Good Dinosaur

Logo voor The Good DinosaurVolgend jaar verschijnt The Good Dinosaur, een van de nieuwe films van Pixar. Het avontuur van regisseur Bob Peterson (Up) en coregisseur Peter Sohn (Partly Cloudy) vertelt het wonderbaarlijke verhaal van wat er gebeurd zou zijn als er 65 miljoen jaar geleden geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen gewoon bleven leven.

Artwork voor The Good Dinosaur (Spot)Een voorsmaakje van de prent werd vrijdag, in aanwezigheid van Sohn en producent Denise Ream, voorgesteld aan het publiek van de D23 Expo in Californië. Het eerste beeldmateriaal liet naar verluidt zien hoe de dinosaurussen als boeren leven op de aarde.

Iedere soort heeft zijn specifieke taak: apatosaurussen ploegen de velden, triceratops zijn bulldozers, stegosaurussen snoeien de planten. Ze proberen hun gewassen te beschermen tegen vervelende, prehistorische ‘insecten’. Wanneer hoofdpersonage Arlo (een apatosaurus) een van de beestjes beter bekijkt, blijkt het de kleine mensenjongen Spot te zijn die zich als insect heeft verkleed. De twee worden vrienden en gaan samen op avontuur.

The Good Dinosaur - Stemacteur Lucas Neff (Arlo)In dit bericht zie je de eerste stukjes artwork die de schaal en het contrast benadrukken tussen de reusachtige Arlo (een dino van meer dan 21 meter) en de kleine jongen Spot, net als enkele foto’s met artwork van de dino’s.

Ook werden de eerste stemacteurs bekendgemaakt. Lucas Neff (zie foto) leent zijn stem aan Arlo. Zijn ouders worden vertolkt door John Lithgow (Poppa) en Frances McDormand (Momma). Arlo is geen enig kind, want in de film hoor je eveneens Neil Patrick Harris (broer Cliff), Bill Hader (broer Forrest) en Judy Greer (zus Ivy).

Het resultaat wordt in de Amerikaanse zalen verwacht op 30 mei 2014.

Artwork voor The Good Dinosaur (klik voor hogere resolutie)

Artwork voor The Good Dinosaur

Artwork voor The Good Dinosaur

(Via EW en /Film, artwork via Disney)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films