10/07/2013

Financiële steun voor Nederlandse Pim & Pom-film

Pim & PomHet Nederlands Filmfonds steunt de nieuwe animatiefilm over de twee katten Pim en Pom. De film wordt geregisseerd door Gioia Smid en luistert naar de titel Pim & Pom – Het Grote Avontuur (voorheen: Pim & Pom De Film). Art director (en lead animator) is Marieke van Middelkoop. Het verhaal van de film wordt als volgt omschreven:

“De twee katten Pim en Pom worden ontvoerd door de stoute nichtjes van hun baasje. Zij willen de poezen meenemen naar hun nieuwe huis. Gelukkig weten Pim en Pom te ontsnappen. Op hun zwerftocht onderweg naar huis maken ze nieuwe vrienden en beleven ze spannende avonturen. Ook de vriendschap van Pim en Pom wordt zwaar op de proef gesteld. Zullen ze hun warme mandje ooit nog terugzien?”

Pim & PomHet Nederlands Filmfonds heeft zopas een realiseringsbijdrage van 350.000 euro voor de film goedgekeurd. Die financiële steun betekent dat de animators aan de slag kunnen om de tekenfilm te maken. Het kattige duo is bekend uit de verhalen van de Nederlandse schrijfster Mies Bouhuys en illustrator Fiep Westendorp (Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet). Over de twee poezen verscheen al een animatieserie die onder meer wordt uitgezonden op Nickelodeon.

Zoals we eerder schreven, werd het team dat aan de animatieserie werkte, uitgebreid voor de avondvullende animatiefilm. Die vraagt namelijk om een grootsere aanpak dan de minimalistische serie: soepelere animatie (meer frames tekenen), geen complexe bewegingen vermijden, meer vrijheid qua design, meer kleuren en meer details. De film wordt geanimeerd in Flash, wat past bij de strakke, maar frisse stijl die het resultaat krijgt.

Het geanimeerde avontuur, dat 65 minuten zal duren, wordt in het voorjaar naar de Nederlandse bioscopen gebracht door distributeur A-Film Benelux. De voorlopige releasedatum van de animatiefilm is 12 februari 2014.

(Via Fiep Westendorp)

Geplaatst door onder Films, Nederland