20/07/2013

Details over How to Train Your Dragon-trilogie

DreamWorks Animation was deze week aanwezig op Comic-Con in San Diego en bracht enkele filmmakers mee om te praten over nieuwe projecten van de studio. Voor How to Train Your Dragon 2, het vervolg op de populaire animatiefilm uit 2010, werden enkele nieuwe stemacteurs aangekondigd:

  • Djimon Hounsou (Gladiator) vertolkt Drago Bludvist, de slechterik van het verhaal. Hij komt uit een vreemd land en heeft een grote verzameling draken nodig om zijn gemene plannen te kunnen uitvoeren.
  • Kit Harington (Game of Thrones) leent zijn stem aan Eret, een brutale jongeman die zichzelf ’s werelds beste drakenvanger noemt.
  • Cate Blanchett (The Lord of the Rings) kruipt in de huid van Valka, een ietwat verwilderde vrouw die draken uit valstrikken bevrijdt en niet erg op mensen is gesteld.

Dean DeBloisDaarnaast keren heel wat stemmen uit het eerste deel terug: Jay Baruchel (Hiccup), Craig Ferguson (Gobber), America Ferrera (Astrid), Jonah Hill (Snotlout), Christopher Mintz-Plasse (Fishlegs), T.J. Miller (Tuffnut), Kristen Wiig (Ruffnut) en Gerard Butler (Stoick).

In het onderstaande video-interview van Grace Randolph (Beyond the Trailer) vertelt schrijver en regisseur Dean DeBlois meer over het tweede en derde deel van de geplande How to Train Your Dragon-trilogie. Hij verklapt een aantal nieuwe details over de rol van enkele personages en draken uit de nog te verschijnen Dragon-films.

De eerste, spectaculaire teaser voor de animatiefilm vind je hier.

Interview How to Train Your Dragon 2

Geplaatst door onder Films, Interviews