19/06/2013

Eerste teaser voor The LEGO Movie

Regisseurs Chris Miller en Phil Lord (Cloudy with a Chance of Meatballs) werken voor Warner Brothers en LEGO aan een nieuwe animatiefilm die zich in het bekende speelgoeduniversum afspeelt. De 3D-film wordt gemaakt bij de Australische studio Animal Logic (Happy Feet, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole).

The LEGO MovieHet verhaal volgt Emmet. Hij is een doodgewoon legofiguurtje dat per ongeluk voor de MasterBuilder wordt aangezien, een buitengewoon persoon die de wereld kan redden. Voor hij het goed en wel beseft, gaat hij samen met enkele nieuwe vrienden op avontuur om een gemene tiran te stoppen die het hele universum aaneen wil lijmen. Uiteraard is Emmet daar helemaal niet op voorbereid…

Onderaan vind je de eerste teaser. De video sluit mooi aan bij eerdere uitspraken van de makers. Die vertelden dat ze met computeranimatie toch de ietwat houterige look van zelfgemaakte stop-motionfilmpjes wilden nabootsen – iets waar ze goed in geslaagd lijken. Daarnaast blijken er ook heel wat nostalgische legofiguurtjes in de film te verschijnen, vergelijkbaar met de vele cameo’s in Disneys Wreck-It Ralph. Bekende acteurs die hun stem aan de personages lenen zijn Chris Pratt, Morgan Freeman, Will Ferrell, Liam Neeson, Alison Brie, Nick Offerman, Elizabeth Banks, Will Arnett en Charlie Day.

De animatiefilm wordt in februari 2014 in Nederland en België verwacht.

Update: Kortere versie toegevoegd die nieuwe fragmentjes bevat.

Eerste teaser The LEGO Movie

Alternatieve versie met andere fragmenten

(Via Collider en Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Films, Trailers