02/05/2013

Interactieve trailer voor De Vriend

We schreven al eerder dat ze bij de Amsterdamse studio Submarine Channel werken aan een reeks bijzondere trailers voor de e-books van schrijver en Gouden Strop-winnaar Charles den Tex.

E-booktrailer De Vriend (illustratie: Aimée de Jongh)Enkele maanden geleden kon je de trailer voor De Erfgenaam bekijken en vandaag is een nieuwe verschenen voor de thriller De Vriend. De trailers zijn geen standaardfilmpjes, maar interactieve websites (met animaties en geluid) die door de lezer/kijker zelf tot leven worden gebracht door te scrollen.

Het verhaal draait om Emma, een Kroatische tolk die voor de Amsterdamse politie werkt. Haar taak bestaat uit het afluisteren van mensen die verdacht worden een terroristische aanval te plannen. De trailer werd gemaakt door de Nederlandse animator Aimée de Jongh (ook het tekentalent achter de komische krantenstrip Snippers) en ontwikkelaar Gijs Kattenberg.

Ervaar de trailer op deze website. Meer over de makers vind je hier.

Geplaatst door onder Links, Nederland