17/05/2013

Brad Bird denkt na over Incredibles-vervolg

Brad BirdElk jaar wanneer Pixar een nieuwe animatiefilm aankondigt – vooral bij sequels zoals Finding Dory – reageren enkele hardnekkige fans dat ze liever een vervolg op superheldenfilm The Incredibles zouden zien. En tijdens elk interview dat regisseur Brad Bird over zijn nieuwe films geeft, komt dezelfde vraag weer naar boven: Krijgen we een sequel?

In een recent interview naar aanleiding van Tomorrowland – de nieuwe liveactionfilm waarvoor hij het aanbod afwees om Star Wars: Episode VII te regisseren – werd Bird opnieuw aan de tand gevoeld over een vervolg op de populaire film.

Op de vraag wat de kans is op The Incredibles 2, antwoordde hij:

The Incredibles“Ik heb erover nagedacht, ook al denken mensen van niet. Ik hou van die karakters en die wereld. Ik wrijf over mijn kin en krab mijn hoofd. Ik heb heel veel elementen waarvan ik denk dat ze erg goed zouden werken in een vervolgfilm en als ik ze goed aan elkaar kan zetten, zou ik dat wellicht doen. Ik zou graag wat sneller te werk gaan bij films. Ik zoek naar manieren om het tempo op te voeren en uit te zoeken hoe je de creatieve controle behoudt over het eindresultaat en toch wat sneller kunt werken. Er zijn namelijk zo veel verschillende films die ik wil maken. Het alsof ik een loods in mijn hoofd heb vol half ineengezette ideeën.”

The Incredibles - SyndromeHoewel hij duidelijk een beetje opkijkt tegen de lange periode dat er aan een animatiefilm wordt gewerkt (minstens vier jaar), heeft Brad Bird blijkbaar het idee van een vervolg nog niet opgegeven. Dat moet de Incredibles-fans toch weer wat hoop geven. Jaren geleden, in 2011, zei hij al dat alleen het beste goed genoeg is:

“Ik denk dat ik wel enkele goede ideeën heb voor een vervolg, maar nog geen volledige film. Het laatste wat ik wil is snel een film maken gewoon omdat hij veel mensen naar de bioscoop zou lokken. Ik wil de film maken als ik iets heb dat even goed of beter is dan het origineel. Toy Story 2 is wat mij betreft een perfecte sequel omdat hij de eerste film respecteert en toch iets nieuws kon vertellen zonder afbreuk te doen aan de karakters. Als ik een nieuwe Incredibles kan verzinnen zoals Toy Story 2, dan zou ik die film meteen maken.”

(Via THR en Movies)

Geplaatst door onder Films