15/04/2013

Korte animatiefilm: The Man Who Was Afraid of Falling

The Man Who Was Afraid of FallingJoseph Wallace studeerde af aan de Newport Film School met een korte animatiefilm waar hij acht maanden aan werkte. Het resultaat vertelt het verhaal van een oude man die in een flat woont. Een bloempot die van de vensterbank valt, jaagt hem een schrik op het lijf. De angst om zelf te vallen maakt zich meester van hem en begint zijn hele leven te bepalen…

De mooie korte film werd grotendeels uit papier en karton gemaakt, met uitzondering van het hoofdpersonage waarvoor een pop werd gecreëerd met een metalen skelet. Naast stop-motionanimatie werd ook traditionele, handgetekende animatie gebruikt (voor de bange gedachten van de man).

The Man Who Was Afraid of Falling draaide de voorbije jaren op tientallen festivals over de hele wereld, werd in 2012 genomineerd voor een BAFTA Cymru (Short Form and Animation) en won in het Verenigd Koninkrijk enkele prijzen voor aanstormend talent. Helemaal onderaan kun je nu ook een korte making-of bekijken. Meer over de korte film vind je op deze site.

Korte animatiefilm The Man Who Was Afraid of Falling

Making The Man Who Was Afraid of Falling

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk