24/04/2013

Teaser kondigt Ratchet & Clank-film aan

Ratchet and Clank (PlayStation 2)Onverwacht werd een animatiefilm aangekondigd over Ratchet & Clank, een duo dat erg bekend is dankzij de vele PlayStation-spelletjes. Het voorbije decennium zagen twaalf games het licht en werden er wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren verkocht. De eerste game uit de reeks verscheen in 2002 voor de PlayStation 2.

Wie de spelletjes kent, is vertrouwd met de komische karakters en hun grote aanbod aan maffe wapens en gadgets, maar volgens de makers moeten ook mensen zonder voorkennis van de film kunnen genieten. Jericca Cleland is de regisseur en het script komt van T.J. Fixman, die de verhaallijnen voor een aantal van de games schreef. Hoofdpersonages zijn Ratchet, Clank en Captain Qwark. Zij worden – net als in de games – ingesproken door respectievelijk James A. Taylor, David Kaye en Jim Ward.

Ratchet is een lombax, een katachtig wezen dat als laatste van zijn soort opgroeide op een afgelegen planeet. Clank is een kleine robot die niet erg sterk, maar wel erg slim is. Het verhaal van de film laat zien hoe de twee onwaarschijnlijke helden het opnemen tegen Chairmen Drek, een gemene alien die elke planeet in het Solana-universum wil verwoesten. Wanneer Ratchet en Clank een enorm krachtig wapen ontdekken dat volledige planeten kan vernietigen, gaan ze met de hulp van de Galactic Rangers de strijd aan met Drek om het universum te redden.

Ratchet and ClankOnderaan vind je de eerste teaser, al bevat die geen beelden uit de animatiefilm. In de video ontdekken de computerpersonages het talent en de kracht van hun animators.

De makers van de games zullen overigens nauw samenwerken met de animators van de film en zullen van begin tot einde advies geven (over design, animatie, lighting en zelfs marketing). De Ratchet & Clank-bioscoopfilm wordt een samenwerking van ontwikkelaar Insomniac Games, Blockade Entertainment, Sony Computer Entertainment (PlayStation) en de Canadese animatiestudio Rainmaker Entertainment (die onlangs uitpakte met hun eerste animatiefilm: Escape from Planet Earth).

Het resultaat (in stereoscopisch 3D) wordt in 2015 in de bios verwacht.

Teaser voor Ratchet & Clank Movie

(Via Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Films, Trailers