29/04/2013

Eerste beelden Oggy en de Kakkerlakken-film

Vijftien jaar nadat de eerste aflevering van de animatieserie Oggy and the Cockroaches op tv verscheen, is het eindelijk tijd voor een bioscoopfilm.

Oggy and the CockroachesDe avonturen spelen zich af in verschillende periodes in de geschiedenis. Zo belanden de vaste personages (Oggy, liefje Olivia, neef Jack, buldog Bob en de drie kakkerlakken Joey, Marky en Dee Dee) in de prehistorie (op zoek naar vuur), de middeleeuwen (op zoek naar een koninkrijk) en het begin van de 20e eeuw (op zoek naar de waarheid, met Oggy als Sherlock Holmes).

In de nieuwe tekenfilm wordt niet gesproken en de klemtoon ligt – net zoals bij de tv-serie – op visuele humor en slapstick. Naast de historische miniverhalen zit aan het einde ook nog een hommage aan de bekende Star Wars-films verwerkt.

De film wordt gemaakt door de Franse studio Xilam Animation en is een coproductie met France 3 Cinéma. Op Cartoon Movie, waar de film werd voorgesteld, vertelden de makers ons de reden waarom een avondvullende prent zo lang op zich liet wachten: er moest een verhaal worden verzonnen dat goed genoeg is voor de bioscoop. Uiteindelijk is het een drieluik geworden dat uit meerdere verhalen bestaat, al zijn er wel thema’s die steeds terugkeren (een uitdaging aangaan, verliefd worden, de boel redden). De regie is in handen van Olivier Jean-Marie, die ook het verhaal schreef.

In dit bericht vind je alvast een montage van drie teasers die verwijzen naar de verschillende tijdperken, net als enkele plaatjes met de verschillende gedaantes van Oggy. Helemaal onderaan vind je ook een kort fragment uit het prehistorische gedeelte van de film. De komedie wordt in de Franse zalen verwacht op 7 augustus 2013 en er is al een avant-première op 13 juni op het animatiefilmfestival in Annecy.

Teasers en clip voor Oggy and the Cockroaches – The Movie

Geplaatst door onder Films, Trailers