30/04/2013

Korte animatiefilm: Punctuwool

PunctuwoolEen herder in een helikopter zorgt voor een kudde wolkenschapen (of schapenwolken?). Op vaste tijdstippen leidt hij de dieren naar de juiste plaats, maar één speels schaap heeft het moeilijk om zich aan het saaie, strikte schema van de herder te houden…

De mooie tekenfilm met de leuke titel werd gemaakt door Jacob Streilein, een derdejaars student karakteranimatie aan CalArts (California Institute of the Arts). De korte film werd met de hand getekend op papier, heeft digitale achtergronden (PhotoShop) en werd digitaal ingekleurd (TVPaint).

Ook zijn vorig films verschenen online: Grandmugged (over een juwelendief) en Swelter (over een verschroeiend wereld). Meer werk van de jonge animatiemaker vind je op zijn blog.

Korte animatiefilm Punctuwool

(Via Lineboil)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk