23/04/2013

Aardman maakt Lonely Dodo voor dierentuin

The Lonely DodoDurrell Wildlife Park, een dierentuin op het Britse eiland Jersey, werkte samen met de Wallace and Gromit-studio aan een filmpje over de dodo, een van de beroemdste vogels die helaas niet meer op de aardbodem rondwaggelt. De zoo hoopt dat veel kijkers zullen beseffen dat steeds meer dieren met uitsterven bedreigd zijn en dat die mensen het nieuwe fonds van de dierentuin zullen steunen.

Op vier minuten tijd wordt een beeld geschetst van een eenzame dodo die op zoek gaat naar een soortgenoot. De bekende Britse acteur Stephen Fry leende zijn stem aan de verteller/kikker, terwijl Alistair McGowan zijn best deed om een dodo na te bootsen.

De korte animatiefilm werd geregisseerd door Matthew Walker en gemaakt bij Aardman Animations. Meer informatie over het bedreigdedierenproject vind je op de speciaal daarvoor opgerichte website thelonelydodo.com.

The Lonely Dodo

(Via BBC)

Geplaatst door onder Commercials