01/04/2013

Korte animatiefilm: Till Dance do us Part

Till Dance do us PartOok koppels die vroeger niet van de dansvloer waren weg te slaan, worden oud. In de korte animatiefilm Till Dance do us Part volgen we een oude man in een rolstoel die van zijn laatste dagen wil genieten, maar door zijn danszieke vrouw niet met rust wordt gelaten.

De leuke tekenfilm werd gemaakt door vier animatiestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Tom Mourik (animation, concept art), Jessy Suharyanto (character design, animation), Thijs Viegers (storyboard, animation, effect animation) en Ben Vinkenburg (storyboard, backgrounds, compositing, 3D animation). Voor het muzikale aspect van de korte animatiefilm werden ze bijgestaan door Jochem Weierink (music) en Erik Griekspoor (sound design).

Till Dance do us PartIn augustus vorig jaar studeerden de vier bachelors in de animatie af met een iets ruwere versie. Goed genoeg om te slagen, maar niet goed genoeg voor de makers zelf. Daarom werd besloten om – naast hun werk als freelance animator/illustrator – de film tot in de puntjes af te werken tot ze zelf volledig tevreden waren met het eindresultaat.

“In die extra tijd hebben we vooral gewerkt aan de belichting van de karakters en de integratie van de tekeningen met de achtergronden”, aldus Thijs Viegers. “Een exacte productielengte kan ik niet echt bedenken omdat we na het afstuderen geen vaste tijden hebben kunnen draaien. Ik hou het maar op ongeveer een jaar, dat klinkt al lang zat.”

Till Dance do us Part is op digitale wijze tot stand gekomen. Alles is digitaal geanimeerd (getekend via tablets), met uitzondering van de rolstoel en enkele achtergrondeffecten waarvoor uit praktische overwegingen 3D-animatie werd gebruikt. Een verzameling voorbereidend artwork (schetsen, color scripts…) en meer informatie over de korte animatiefilm en de makers vind je op deze website of via deze Facebookpagina.

Tip: Blijf ook tijdens en na de credits kijken.

Korte animatiefilm Till Dance do us Part

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland, Studentenwerk