26/04/2013

Fit krijgt harige videoclip van Job, Joris & Marieke

Van de Nederlandse muziekwereld ken ik erg weinig, maar toch blijf ik min of meer op de hoogte van de nieuwste hits. Mijn geheim? De leuke, geanimeerde videoclips die ervoor gemaakt worden (zoals dat bijvoorbeeld voor de 3JS, Gers Pardoel, Guus Meeuwis en Lucky Fonz III gebeurde).

Duurt te lang (videoclip Job, Joris & Marieke)Vandaag heb ik weer iets nieuws leren kennen: Duurt Te Lang, een nieuwe single van hiphopper Fit. Nog nooit van gehoord, maar van Job, Joris & Marieke natuurlijk wel. De Nederlandse studio – die met de clip voor Happy Camper al ervaring had met harige monsters – creëerde een toffe animatie bij de tekst.

In het lied wordt gezongen over een relatie die te lang aansleept. Dat verhaal werd door Job, Joris & Marieke in een monsterlijke vorm gegoten. In de onderstaande clip is te zien hoe twee wezens een huiselijke ruzie hebben. Alles gebeurt in slow motion. Dat paste niet alleen bij de titel, maar was ook erg handig. De videoclip moest namelijk al op een paar weken tijd klaar zijn. Door de vertraagde beelden te gebruiken, hoefden de makers maar een minuut te animeren.

Voor de videoclip kregen Job, Joris & Marieke hulp van Olof Borgwit (White Olive), die op dat moment stage liep. De laatste keer dat de studio wat voor een Nederlandse hiphopper maakte (Ik Neem Je Mee), werd het resultaat meer dan veertien miljoen keer bekeken. Dat belooft

Videoclip Duurt Te Lang

Geplaatst door onder Eigen bodem, Nederland, Videoclips