17/03/2013

E-book De Erfgenaam krijgt bijzondere trailer

Bij de Amsterdamse studio Submarine Channel werd een bijzondere trailer gemaakt voor De Erfgenaam, een recent verschenen e-book van de Nederlandse schrijver Charles den Tex.

De ErfgenaamIllustrator Jasper Rietman en ontwikkelaar Gijs Kattenberg sloegen de handen ineen en maakten een trailer die gebruikmaakt van de zogenaamde parallax scrolling-techniek (een ingenieuze HTML5-toepassing).

Dat klinkt erg technisch en ingewikkeld, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je als lezer/kijker zelf voor de animatie zorgt. Door te scrollen ontstaat er namelijk een soort van motion comic met minimale animatie op de webpagina. In combinatie met geluid breng je zo zelf de trailer tot leven.

Bekijk de trailer op deze website. Meer informatie over de makers vind je hier.

Geplaatst door onder Links, Nederland