14/02/2013

Illumination verfilmt How the Grinch Stole Christmas

Vermoedelijk is Illumination Entertainment-topman Chris Meledandri van plan om de hele bibliotheek van de populaire Amerikaanse auteur Dr. Seuss te verfilmen. Na Horton Hears a Who! en The Lorax werd vorig jaar een geanimeerde verfilming van The Cat in the Hat aangekondigd. Afgelopen week raakte bekend dat de studio ook van zins is de klassieker How the Grinch Stole Christmas! onder handen te nemen.

How the Grinch Stole Christmas (1966)Het verhaal draait om de Grinch, een bitter wezen dat Kerstmis voor iedereen in Whoville wil verpesten en zich als de Kerstman vermomt om alle cadeautjes te stelen. Van het kinderboek uit 1957 verschenen al een heleboel adaptaties, waaronder in 1966 een korte tekenfilm van regisseur Chuck Jones en in 2000 een liveactionfilm met Jim Carrey.

Niemand minder dan Pete Candeland zal de nieuwe, geanimeerde verfilming regisseren. De Australische animator is vooral bekend van (geanimeerde) reclamespotjes, videoclips (Gorillaz) en game cinematics (intro Beatles Rock Band). Meledandri is producent en Audrey Geisel (de weduwe van Theodor ‘Dr Seuss’ Geisel) is als uitvoerend producent aan de film verbonden.

Een releasedatum en een schrijver zijn er nog niet. Naar verluidt willen de filmmakers wel trouw blijven aan het originele werk van Dr. Seuss en zal er minder verzonnen worden dan het geval was bij Horton en The Lorax. De relatie tussen het optimistische Whoville-meisje Cindy Lou en de pessimistische Grinch zou centraal staan in de animatiefilm. Die wordt net zoals Illuminations vorige bioscoopfilms met de computer geanimeerd.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films