01/01/2013

Animatiestudio Pixar blikt vooruit met artwork

Bij ComingSoon belandde een nieuwjaarskaartje in de bus van Pixar, met een kijkje op de volgende films van de animatiestudio. Mooi meegenomen is dat het kaartje enkele ongeziene stukjes artwork bevatte.

Monsters University (juni 2013 in Nederland en België)

Artwork Monsters UniversityDe opvolger van de Oscarwinnende film Monsters Inc wordt geregisseerd door Dan Scanlon en is een prequel die zich afspeelt in de tijd dat de monsters nog moesten leren hoe ze kinderen de stuipen op het lijf kunnen jagen. In de animatiefilm is te zien hoe Mike en Sulley allebei nog studeren aan de Monsters University. Ze hebben allebei een erg verschillende kijk op de wereld, kunnen elkaar niet uitstaan en worden elkaars grootste rivalen (zie teasers).

The Good Dinosaur (30 mei 2014 in de VS)

Artwork The Good DinosaurEen nieuw avontuur van regisseur Bob Peterson (Up) en coregisseur Peter Sohn (Partly Cloudy). De film vertelt het wonderbaarlijke verhaal van wat er gebeurd zou zijn als er geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen nog gewoon zouden leven. Erg grote dinosaurussen, zo te zien. Het eerste plaatje lijkt goed te passen bij de uitgelekte concept art voor de toen nog mysterieuze film. Wellicht staan de langnek en de kleine jongen centraal in de film.

The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind (19 juni 2015 in de VS)

Artwork Inside Out (Pixar)De film, waarvan onlangs uitlekte dat ie wellicht The Inside Out gaat heten, is een nieuw project van regisseur Pete Docter (Up, Monsters Inc) en coregisseur Ronnie del Carmen (Dug’s Special Mission). Het verhaal vindt plaats in het brein van een meisje en haar gevoelens worden als karakters weergegeven. Haar emoties en ideeën worden dus heel letterlijk gevormd in haar hoofd. Dat idee wordt alvast uitgebeeld in deze eerste schets voor de film.

The Untitled Pixar Movie About Día De Los Muertos (wellicht in 2016 in de VS)

Artwork Pixar Movie About Día De Los MuertosHet nieuwe kind van regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3) is een film die zich afspeelt tijdens het bruisende feest dat Día de los Muertos heet. Deze ‘dag van de doden’ is een Mexicaanse traditie waarbij de overledenen worden herdacht, van wie men gelooft dat hun ziel op dat moment even naar de aarde terugkeert. Het eerste stukje concept art onthult het typische fenomeen van versierde schedels.

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films