04/01/2013

Verse teaser voor Foosball

Metegol (Foosball in het Engels) is de eerste animatiefilm van Juan José Campanella, de Argentijnse regisseur van de Oscarwinnende liveactionfilm The Secret in Their Eyes. Gelukkig wordt hij bijgestaan door de ervaren animation supervisor Sergio Pablos (Despicable Me, Rio).

Metegol (Foosball)Het verhaal draait om de jonge Amadeo, die als kind in één ding uitblonk: tafelvoetbal spelen in het café van zijn vader. Amadeo heeft altijd al een oogje gehad op Laura, maar hij is te verlegen om het haar te zeggen. Aan zijn rustige leventje komt echter een einde wanneer een wereldbekende voetbalkampioen terugkeert naar het dorp en hem uitdaagt voor een wedstrijd waarbij erg veel op het spel staat. Met de hulp van enkele tot leven gekomen figuurtjes van een tafelvoetbalspel, gaat Amadeo de uitdaging aan.

Onderaan is een verse teaser te bekijken die een nieuwe blik werpt op het fantasievolle voetbalavontuur. Metegol (ook in 3D) wordt in juni 2013 in de Argentijnse zalen verwacht. Met een budget van ruim 15 miljoen euro is de prent een van de duurste Latijns-Amerikaanse producties van 2013.

Achter de schermen werkt Eduardo Sacheri, een van de schrijvers, al aan het script van het vervolg, dat zich een tijd na de gebeurtenissen uit de eerste film zou afspelen. De studio’s hopen zo de prille Latijns-Amerikaanse computeranimatie-industrie levendig te houden en uit te bouwen. Al zal dat natuurlijk vooral afhangen van het succes van de eerste film.

Nieuwe teaser voor Metegol

(Via Bleeding Cool en Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers