16/01/2013

Trailer voor Tad The Lost Explorer

Las Aventuras de Tadeo Jones (Tad, The Lost Explorer) is de eerste, avondvullende film van regisseur Enrique Gato. De computerprent is een spin-off van zijn twee korte films Tadeo Jones en Tadeo Jones and the Basement of Doom (allebei hier te bekijken). Het hoofdpersonage is – zowel qua naam als uiterlijk – een parodie op de bekende avonturier Indiana Jones.

Tad, The Lost ExplorerHet hoofdpersonage is een eenvoudige bouwvakker die ervan droomt om een archeoloog te zijn. Het grote avontuur begint wanneer men hem verwart met een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wordt op expeditie naar Peru gestuurd om naar een verloren gewaande Inca-stad te zoeken. Daar stoot hij op een complot van minder vriendelijke schattenjagers.

Onderaan vind je de korte teaser en een uitgebreidere trailer voor de Engelstalige versie. Beide video’s benadrukken meteen het komische karakter van de animatiefilm.

Tad, The Lost Explorer (ook in 3D) draaide in juni 2012 op het animatiefilmfestival in Annecy en werd een gigantisch succes in eigen land (Spanje). De animatiefilm maakt dit jaar ook deel uit van de competitie van het Anima-filmfestival in België (8 – 17 februari 2013). Vanaf 13 februari 2013 draait een gedubde versie van de film ook in de Nederlandse zalen onder de titel Ted & De Schat van de Mummie. Op 27 maart 2013 verschijnt de film in de Belgische bioscopen.

Teaser voor Tad, The Lost Explorer

Trailer voor Tad, The Lost Explorer

Geplaatst door onder Films, Trailers