08/01/2013

Teasers voor Saint Young Men

Gautama Boeddha en Jezus Christus, twee bekende sprookjesfiguren religieuze boegbeelden, spelen de hoofdrol in een nieuwe tekenfilm die dit jaar in de Japanse zalen draait.

Saint OnisanSaint Oniisan (Saint Young Men) is gebaseerd op de gelijknamige manga van Hikaru Nakamura. Haar populaire, bekroonde stripreeks verscheen voor het eerst in 2007 en stond in 2009 op nummer tien van de best verkochte mangareeksen in Japan. Ondertussen gingen meer dan negen miljoen exemplaren over de toonbank. Binnenkort verschijnt een geanimeerde adaptatie van de verhalen.

De manga volgt de komische belevenissen van Boeddha, een rustige man die zuinig omspringt met zijn geld en van manga houdt (vooral de strips die grootmeester Osamu Tezuka over hem maakte). De zorgeloze, onvoorspelbare Jezus daarentegen houdt van impulsaankopen en bezorgt Boeddha dikwijls kopzorgen.

In de film zien we hoe Jezus en Boeddha op vakantie gaan. Het duo belandt in het moderne Tokio om er van het aardse, sterfelijke leven te proeven. De twee, die hun ware identiteit geheim willen houden, delen een kamer in een appartement, waar de oude eigenares hen de huid vol scheldt omdat ze hun afval niet sorteren. De twee gaan op pad wanneer Jezus opbiecht dat hij gek is op de Japanse groep Momoiro Clover Z.

Onderaan vind je de eerste, maffe teaser en twee licht verschillende spotjes die draaiden in de Japanse bioscopen (voorafgaand aan Evangelion 3.0 en One Piece Film Z, twee Japanse kaskrakers waar in de spotjes naar wordt verwezen). De animatiefilm verschijnt op 10 mei 2013 in de Japanse zalen en is een productie van animatiestudio A-1 Pictures. De regie is in handen van Noriko Takao en het script is gepend door Rika Nezu. De karakters werden ontworpen door Naoyuki Asano.

Teasers voor Saint Young Men

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers