24/01/2013

Bikkelharde trailer voor The King of Pigs (18+)

Schrijver, editor en regisseur Sang-Ho Yeon maakte met Dwae-ji ui wang (The King of Pigs) zijn eerste avondvullende animatiefilm.

The King of PigsHet verhaal, verteld aan de hand van flashbacks, speelt zich af in een Zuid-Koreaanse school waar de Dogs, een groepje sterke studenten, de baas spelen over de Pigs, de zwakste leerlingen. Wrede machtsspelletjes, intimidatie en agressie zijn de Dogs niet vreemd.

Vijftien jaar later blikken twee volwassen geworden jongens terug op hun verleden. Zakenman Hwang Kyung-min en schrijver Jung Jong-suk halen herinneringen op over Kim Chul, een jongen die als enige weerstand bood tegen de gewelddadige Dogs.

De met de hand getekende film draait dan wel om kinderen, maar The King of Pigs is met zijn ruwe thematiek en dito beelden absoluut niet geschikt voor jonge kijkers. De onderstaande trailer biedt alvast een heftig voorsmaakje. De animatiefilm draaide vorig jaar op allerlei festivals van Frankrijk tot Australië en maakt dit jaar deel uit van de competitie van het Belgische Anima-filmfestival (8 – 17 februari 2013).

Trailer voor The King of Pigs

Geplaatst door onder Films, Trailers