10/12/2012

Vervolg voor Wreck-It Ralph in de steigers

Wreck-It RalphIn Amerika brak Wreck-It Ralph vorige maand het openingsrecord voor een animatiefilm van Walt Disney. Het spelletjesavontuur verschijnt pas vanaf woensdag in de Nederlandse en Belgische zalen, maar achter de schermen wordt nu al over een vervolg nagedacht. In dit bericht sommen we op wat er in verschillende interviews al werd gezegd over een tweede deel.

Acteur John C. Reilly, die de stem insprak van Ralph, vindt het in elk geval logisch: “Ze zouden niet zo veel merchandise maken als ze geen plannen hadden voor meer verhalen. Een paar van de studio’s hoge piefen, die ik gisteren zag, hadden het over een sequel. De film bracht al meer dan 150 miljoen dollar op en zorgde voor een openingsrecord. Als dat een indicatie is voor een vervolg, dan wed ik dat er een komt.”

Ook regisseur Rich Moore heeft er vertrouwen in: “Tijdens het eten waren we al over nieuwe ideeën bezig. Wat zouden ze kunnen doen? Wat zou er kunnen gebeuren? Wie zou er in de film kunnen zitten?” Hij voegde er nog aan toe dat áls er een vervolg komt, hij er graag aan mee zou werken. “Ik hou van de groep, ik zou wel gek zijn om de teugels aan iemand anders over te geven.”

MarioDe aanwezigheid van één bekende spelletjesheld staat volgens Moore al vast. Mario, de beroemde loodgieter en een van de boegbeelden van Nintendo, is iemand die zeker in het vervolg opduikt. De enige reden dat hij niet in de eerste zat, was omdat de makers niet goed wisten hoe hij in de film zou passen. Niet omdat het niet mocht van Nintendo. Zijn aanwezigheid mocht volgens de regisseur niet geforceerd aanvoelen of goedkoop overkomen. Daarom zat Bowser wel in de film, omdat hij niet kon ontbreken in de praatgroep voor slechteriken. “We zullen zeker iets leuks voor Mario bedenken. Het zou fantastisch zijn als hij in de sequel zat. Achteraf gezien ben ik blij dat we hem nog niet gebruikt hebben.”

De eerste film speelde zich af in een ouderwetse arcade vol spelletjesautomaten, maar dat nostalgische aspect zou in het tweede deel verdwijnen. Het lijkt Moore namelijk erg leuk om de modernere kant van gamen uit te diepen. Geen arcades meer, maar online spelletjes die iedereen van thuis uit kan spelen.

Rich Moore over Wreck-It Ralph (en over een sequel vanaf 4:20)

(Via Moviehole, CHUD en Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Films