05/12/2012

Trailer voor The Snowman and the Snowdog

The Snowman is een handgetekende animatiefilm (van 26 minuten) over de vriendschap tussen een jongen en zijn sneeuwman. De kerstklassieker stamt uit 1982, werd geregisseerd door Dianne Jackson en was gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Raymond Briggs.

The Snowman and the SnowdogDit jaar komt er een vervolg uit, al is het ook een soort remake. The Snowman and the Snowdog is namelijk op hetzelfde verhaal gebaseerd, maar bevat nieuwe ingrediënten en personages. Zo maken we kennis met een nieuw jongetje en is er naast de Sneeuwman nu ook een Sneeuwhond, die twee sokken als oren heeft en een mandarijn als neus.

De Britse coproductie van Lupus Films en Channel 4 wordt opnieuw met de hand gemaakt (met een minimum aan computeranimatie) en zal trouw blijven aan het origineel.

Producent John Coates (bekend van Heavy Metal, Yellow Submarine en de originele Sneeuwman-film) werkte een paar dagen per week mee aan de sequel. Dat deed hij samen met enkele andere leden van het originele team, maar door zijn ziekte kon hij dat niet volhouden. In september 2012 overleed hij op 85-jarige leeftijd. Hij heeft de afgewerkte versie niet kunnen bekijken, maar hij was naar verluidt wel tevreden over de storyboardversie. Veteranen Hilary Audus en Joanna Harrison, twee storyboardtekenaars en animators van The Snowman uit 1982, hebben het nieuwe verhaal geschreven en zijn respectievelijk als regisseur en art director aan het vervolg verbonden.

Onderaan vind je alvast een voorsmaakje van het magische winterverhaal. De nieuwe tv-special (van 24 minuten) wordt in 2012 – dertig jaar na het origineel – met Kerstmis in Engeland uitgezonden op Channel 4.

Trailer voor The Snowman and the Snowdog

(Met dank aan Tim voor de tip)

Geplaatst door onder Films, Trailers