07/12/2012

Nintendo pakt uit met Nederlandse 3D-animatie

Ka-Ching CartoonsBekende studio’s zoals Aardman en DreamWorks maakten al korte animatiefilmpjes die speciaal verschijnen voor de Nintendo 3DS, dat populaire gadget waarmee je games in 3D kunt bekijken zonder extra brilletje. Vergeet Engeland en Amerika nu maar even, want dichter bij huis werden ook zulke 3D-filmpjes gemaakt door de Rotterdamse animatiestudio Ka-Ching Cartoons.

In 2008 presenteerden Joost van den Bosch en Erik Verkerk The 3D Machine, een korte tekenfilm die in ouderwets 3D (rood/cyaan-anaglyph) een eerbetoon bracht aan de zwart-witte monsterfilms uit de jaren vijftig.

The 3D Machine: The SeriesDe Amerikaanse afdeling van Nintendo was zo gecharmeerd van het resultaat dat ze de makers benaderde om het filmpje aan haar gebruikers te kunnen aanbieden. Ook de Benelux-afdeling bleek interesse te hebben en wat later werd The 3D Machine als eerste in zijn soort voor heel Europa beschikbaar gemaakt. Voortbouwend op dat succes werd dit jaar een korte reeks gemaakt.

In de serie brengen de professor en zijn hulpje Igor met hun 3D-machine per ongeluk enkele monsters uit een stapel strips tot leven. In vijf afleveringen (van 2,5 minuten) gaat het duo op zoek naar de ontsnapte griezels, waaronder een gigantische hagedis, een monsterlijke mummie en buitenaardse wezens die verzot zijn op menselijke hersenen.

The 3D Machine: The SeriesDe korte films werden geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk, geschreven door Jimmy Simons en Marc Veerkamp, en geanimeerd door Geoffrey Armfield, Daan Faudet, Ramon Oranje en Jester Coyote Animation. De achtergronden zijn van Jelle Gijsberts, het muzikale aspect werd verzorgd door Audiocult, de stemmen werden ingesproken door Peter Calicher en Jeffrey Schreuders werkte mee als stagiair. Nintendo financierde het project.

Wie een 3DS heeft, kan het Nintendo Video-kanaal bezoeken om de trailer in 3D bekijken. De afleveringen, die voor de zachte prijs van 99 eurocent worden aangeboden, zijn sinds 6 december 2012 terug te vinden in de Nintendo eShop. Een korte beschrijving van alle afleveringen en meer informatie over de studio vind je op deze website.

Trailer voor The 3D Machine: The Series

Geplaatst door onder Eigen bodem, Nederland, Series, Trailers