12/11/2012

Sony plant Hotel Transylvania 2 voor 2015

Hotel TransylvaniaHotel Transylvania moet nog in de Nederlandse en Belgische zalen verschijnen (op 19 december 2012), maar is aan de andere kant van de oceaan al een succes te noemen.

Het verhaal speelt zich af in een hotel waar monsters zich in alle rust kunnen afzonderen. De mensenvrije reputatie van het verblijf komt echter in gevaar wanneer de jonge rugzaktoerist Jonathan per ongeluk in het hotel belandt. Bovendien pikt hoteleigenaar Dracula het niet dat het mensenjong valt voor zijn rebelse dochter Mavis, voor wie hij een groot feest voor haar 118e verjaardag heeft georganiseerd.

Hotel TransylvaniaDe animatiefilm, die ongeveer 67 miljoen euro heeft gekost, bracht wereldwijd al 200 miljoen euro op in de bioscoop. Een echte verrassing is het dus niet dat Sony Pictures Animation nu een vervolg aankondigt. Zo gaat dat tegenwoordig met studio’s uit Hollywood. Sony vormt geen uitzondering, want ook Cloudy with a Chance of Meatballs en The Smurfs krijgen allebei minstens één vervolg.

Waar de sequel over zal gaan is nog niet bekend. De studio moet wellicht op zoek naar een nieuwe regisseur. Genndy Tartakovsky, die met Hotel Transylvania zijn filmregiedebuut maakte, werkt op dit moment aan Sony’s animatiefilm Popeye. Tartakovsky vertelde in een eerder interview dat er nog geen script is, maar dat er wel een rijpe wereld is vol leuke ideeën waarmee ze kunnen spelen. Het zou me niet verbazen als de mensenschuwe monsters in de tweede film de mensenwereld gaan verkennen.

Hotel Transylvania 2 wordt in Amerika verwacht op 25 september 2015.

(Via The Wrap)

Geplaatst door onder Films