11/10/2012

Prachtige trailer voor tekenfilm Ernest & Celestine

Ernest & CelestineDe Franse regisseur Benjamin Renner (A Mouse’s Tale) en het Belgische regisseursduo Stéphane Aubier en Vincent Patar (Panique au Village) hebben Ernest et Célestine ingeblikt, een nieuwe tekenfilm die gebaseerd is op de kinderboeken van de Belgische schrijfster en illustratrice Gabrielle Vincent.

Het verhaal draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Ernest (een grote beer die geen notaris wil worden) en Célestine (een kleine muis die geen tandarts wil worden).

Na de drie veelbelovende fragmenten is nu ook een trailer opgedoken die nog meer knappe beelden uit de tekenfilm bevat.

Ernest et Célestine is met Flash geanimeerd (zie making-of) en het resultaat lijkt op een met waterverf gemaakt schilderij dat tot leven komt. De film is een Europese samenwerking tussen Les Armateurs (Frankrijk), La Parti Production (België) en Mélusine Productions (Luxemburg). Bij de Belgische studio Digital Graphics (in Luik) kreeg de prent zijn aquarelachtige uiterlijk.

De animatiefilm verschijnt pas in december 2012 in de bioscoop, maar deze maand zijn er wel al een paar voorpremières in België (Filmfestival van Gent) en Nederland (Cinekid en het KLIK! Amsterdam Animation Festival).

Trailer voor tekenfilm Ernest & Célestine

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers