30/10/2012

Bekijk de knappe leader voor KLIK! 2012

KLIK! 2012Volgende week valt een geanimeerde bom op Amsterdam, want vanaf 7 tot en met 11 november 2012 gaat het KLIK! Amsterdam Animation Festival door. De nieuwe editie duurt niet minder dan vijf dagen en vindt plaats in EYE, het in het oog springende filmmuseum aan het IJ.

Zowel de locatie, de mascotte, als het thema van het festival werden op creatieve wijze gecombineerd in de ontzettend leuke leader, het filmpje dat tijdens het festival voorafgaat aan de verschillende programma’s.

De bom op de poster staat symbool voor het thema van dit jaar: geweld. Dat betekent (hopelijk) niet dat je bij je ticket een gratis pak slaag krijgt, maar wel dat er veel gewelddadige programma’s op de agenda staan. Naast compilaties vol nieuw werk worden er ook oude klassiekers gedraaid, waarin tekenfilmfiguren elkaar met hamers, pannen en aambeelden bewerken. Ook is er There Will Be (Animated) Blood, een symposium waarin professor Brian Dunphy, pyscholoog Ed Tan en een handvol Nederlandse animators geanimeerd geweld vertonen en bespreken.

Kaartjes, meer informatie en het volledige programma vol lekkers vind je op de website van het festival. Onderaan kun je alvast de erg toffe leader en dito promotiespot bekijken. Beide animatiefilmpjes werden gemaakt door jong talent van Nederlandse bodem.

KLIK! Amsterdam Animation Festival 2012 official leader

Regie: Lukas Krepel, Patrick Schoenmaker, Joost Lieuwma
Animatie: Lukas Krepel, Patrick Schoenmaker, Joost Lieuwma, Florian Walraven
3D water: Arno de Grijs
Music: Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers (Paraphrase)
Sound design en mix: Erik Griekspoor

KLIK! 2012 promo

Door Ben Vinkenburg, Guido Puijk, Robin Niekerk en Thijs Viegers.

Geplaatst door onder Eigen bodem, Festivals, Nederland, Trailers