29/10/2012

Eerste fragment uit Goodnight Mr. Foot

Goodnight Mr. FootHotel Transylvania is de nieuwe komedie van Sony Pictures Animation. De film wordt het debuut van regisseur Genndy Tartakovsky (bekend van tv-series zoals Samurai Jack en Dexter’s Laboratory) en speelt zich af in een bijzonder hotel waar monsters zich in alle rust kunnen afzonderen van de drukke en gevaarlijke wereld vol mensen.

Een van de hotelgasten is de legendarische Bigfoot, die nu ook centraal staat in een korte animatiefilm die Tartakovsky maakte naast zijn werk als regisseur. In tegenstelling tot Hotel Transylvania is Goodnight Mr. Foot met de hand getekend. De traditionele stijl is volgens de regisseur een eerbetoon aan iconen Bob Clampett, Chuck Jones, Harvey Kurtzman en Tex Avery.

Goodnight Mr. FootOpvallend is dat Tartatovsky een bijzonder groot deel (script, storyboards en elke key frame) van de animatie helemaal zelf maakte, op amper een maand tijd (tijdens de laatste productiefase van de film). Het filmpje speelt zich af voor de gebeurtenissen in Hotel Transylvania en laat zien hoe het harige monster een lange tocht onderneemt om tot rust te komen in het luxueuze verblijf van Dracula. Die rust wordt echter verstoord door een enthousiaste heks/kamermeid.

Goodnight Mr. Foot gaat in sommige Amerikaanse bioscopen vooraf aan Hotel Transylvania en zal naar verluidt ook als extraatje bij de hoofdfilm zitten wanneer de animatiefilm in de winkel verschijnt.

Fragment uit Goodnight Mr. Foot

(Via EW en Movieweb)

Geplaatst door onder Films, Trailers